Tintín

Hergé ho va dir en nombroses ocasions, Tintín és un personatge pla, és perfecte, és a dir, clarament no té cap tipus de particularitat més enllà del fet que és extremadament reconeixible per la seva aparença senzilla.
Tractat sempre de periodista, poques vegades escriu articles, sinó que ell és el protagonista de la notícia, al llarg de les aventures no se li reconeix ni ofici ni benefici, és un explorador, un aventurer. Tampoc se li coneix família, cap mena de parent, no té cap tipus de lligam amb ningú, és lliure de viure totes les aventures que li vinguin de gust.
Amable, valent, agosarat... segons Hergé, Tintín és un minyó escolta, encara que potser té uns dinou o vint anys —quan va ser creat Hergé afirma que tenia quinze anys—, continua sent l'exemple clar del bon jan, que fa qualsevol cosa pels altres. Físicament preparat, és un predecessor de James Bond, ja que no hi ha res que se li resisteixi, neda, corre, salta, va en bicicleta, condueix qualsevol vehicle —naus, tancs, cotxes...—, és un excel·lent tirador. En definitiva, un noi perfecte.
Malgrat ser tan excepcional, és un personatge més aviat senzill, si no fos pel Milú, en Haddock o els Dupondt, les aventures serien cada cop més avorrides, ja que la solitud del personatge, si bé permet realitzar qualsevol aventura, a la llarga, argumentalment, hagués sigut més complicat articular unes aventures coherents. Per això, al llarg de la vida del personatge es creua amb nombrosos personatges que li donen la rèplica i motius per realitzar les aventures.


Els models que va fer servir Hergé, amb el pas del temps, s'han fet més clar, el primer d'ells era un personatge creat pel mateix dibuixant, un minyó escolta de nom Totor, que, segons Hergé, era el germà gran d'en Tintín. Per altra banda, el germà petit d'Hergé, Paul Remi, va ser el model físic del personatge, la forma de fer, la forma de parlar i el pentinat són clarament extrets del jove Remi, amb qui Hergé tenia un vincle molt estret.
Està clar que malgrat la simplicitat del traç i del caràcter del personatge, Tintín ha esdevingut un clàssic del còmic, completament reconeixible a primera vista, ningú dubta quan veu el serrell pentinat endarrere.

Primera aparició: Tintín al país dels soviets (1930)