Milú


Com tots els aventurers, Tintín necessitava un company, algú que li fes costat i que l'ajudés en les situacions de perill, per això Hergé va crear en Milú, un petit fox terrier de color blanc que des de la seva primera aventura a Rússia l'acompanya a tot arreu. L'origen del nom d'aquest peculiar fox terrier resideix en el sobrenom d'una antiga xicota d'Hergé, Marie-Louise Van Cutsem, a qui carinyosament anomenaven Milou.
Però en Milú no és un gosset qualsevol, les seves peculiaritats són nombroses. Habitualment, els fox terrier no són d'un sol color, però l'amic d'en Tintín és completament blanc, per això en la versió anglesa se'l coneix com Snowy, quelcom com Floquet de Neu. Fins a la incorporació del Capità Haddock, en Milú era l'únic company d'en Tintín, i com aquest no podia restar callat durant pàgines i pàgines, en nombroses ocasions, per no dir gairebé sempre, en Milú li donava la rèplica. De la mateixa manera que parla, també té moltes aficions humanes, com la que comparteix amb el capità, el whisky.
Mentre que en Tintín sempre farà qualsevol cosa per salvar i comportar-se adequadament, en Milú sempre somia en el descans i la pau de casa. A l'igual que el Capità, malgrat ser un gran amic de Tintín, és tot el contrari, ja que sempre busquen la tranquil·litat per sobre les aventures.


S'ha de dir que en Milú, malgrat ser un gos més aviat petit, és un dels animals més valents de l'univers del còmic, ja que en nombroses ocasions s'enfronta a animals molt més grossos que ell, com lleons o goril·les. Tan sols té por d'una cosa, les aranyes.
Malgrat que des de l'aparició del capità en Milú queda relegat a un segon pla, continuarà apareixent a la serie formant part dels principals personatges, inclús mantenint una importància cabdal en els arguments de les aventures.

Primera aparició: Tintín al país dels soviets (1930)