General Alcàzar

Com sempre Hergé va inspirar-se en la realitat existent en el seu temps per crear i desenvolupar les aventures de Tintín, i a més no es va quedar només en la realitat europea, sinó que es va documentar d'arreu del món. Per evitar problemes, va crear països imaginaris on fer transcórrer les seves històries, i un d'ells va ser San Teodoro, i un dels seus governants és el General Alcàzar.
Històricament, i per desgràcia, Sudamèrica ha sigut un lloc on els règims totalitaris han crescut com bolets, moltes vegades auspiciats pels països occidentals, per tant el General Alcàzar i el seu rival, el General Tapioca, havien de ser una paròdia crítica d'aquests individus que van proliferar pel continent americà.
El General Alcàzar és un home imponent, gran, ben pentinat i vestit d'uniforme, amb tal quantitat de medalles que segurament pateix de l'esquena, per casualitat en Tintín acaba sota les seves ordres com ajuda de camp i amb el rang de coronel, mentre investiga la desaparició d'una estatueta arumabaya. Més endavant, Alcàzar tornarà aparèixer sota l'àlies de Ramon Zarate, un tirador de punyals, ja que s'ha vist obligat a exiliar-se, perquè en Tapioca ha tornat al poder, i un cop més quan compra avions militars a un traficant d'armament.


L'última aparició és a Tintín i els "Pícaros", en la que té més participació que en les anteriores, en Tintín, en Haddock i en Tornassol col·laboraran amb el general per a què aquest derroqui a en Tapioca i que aquest peculiar torn «pacífic» entre aquests dictadors d'opereta continuï. En aquesta darrera ocasió el general ha canviat el seu aspecte, més prim, amb el cabell més llarg i prominents patilles, però tot es pot explicar dient: eren els setanta.

Primera aparició: L'orella escapçada (1937, 1943)