Coronel Jorgen

Sens dubte en Rastapopoulos és l'arxienemic de Tintín i l'Allan el del Capità Haddock, però el malvat que ha arribat més lluny per venjar-se d'en Tintín ha sigut el Coronel Boris Jorgen.
Ajuda de càmera del rei Muskar XII, el Coronel Boris és en realitat un infiltrat de l'oposició al rei i forma part d'un complot per fer-lo caure, però en Tintín aconseguirà descobrir els plans per robar el Ceptre d'Ottokar i salvar el rei en el darrer moment, fent caure en desgràcia a en Boris, quelcom que no li perdonarà mai.


Com dèiem més amunt en Jorgen ha sigut el que més lluny ha arribat per venjar-se d'en Tintín, per fer-ho ha arribat fins a la Lluna. Moltes aventures després d'esgarrar-li els plans a El ceptre d'Ottokar, en Jorgen torna a les aventures lunars com agent de la misteriosa potencia estrangera i s'infiltra a l'interior del coet per apoderar-se de la nau per portar-la de nou a la Terra, abandonant a en Tintín i als seus amics, i de passada venjar-se d'aquest últim per tot el que li havia fet.
Però malgrat que aquesta venjança era una que servia molt freda, les coses no van acabar gaire bé pel Coronel Boris Jorgen, que després de ser mort per en Wolff fou abandonat a la immensitat de l'espai.

Primera aparició: El ceptre d'Ottokar (1939)