Abdallah

En l'univers de Tintín, el reporter no és el més jove dels personatges, sinó que també apareixen nens dels quals en Tintín, d'una forma o altra es fa responsable. Mentre que Xang és un bon noi responsable i autosuficient, l'Abdallah és tot el contrari.
El seu pare, l'emir Ben Kalish Ezab governant de Khemed, és un home tranquil i pacient, que no s'altera per res del món, tan sols es desespera quan el seu «pastisset de sucre» desapareix, quan el seu «colomí» està en perill, però li permet tot, i això fa que el jove Abdallah faci tot el que li ve de gust.
Aficionat a les bromes pesades, un cop coneix al Capità Haddock, al que anomena «Llamp de llamp», aquest es converteix en el seu objectiu constant, fent que el mariner ho passi malament. Però el que rep de valent és el pobre majordom del capità, en Néstor, ja que durant Stoc de coc, mentre el capità i en Tintín passen per mil i una aventures, el pobre Néstor pateix les mil i una tortures de l'Abdallah, fent que el pobre majordom arribi a aprimar-se preocupantment.


Hergé sempre va estar interessat pel món àrab, i va enviar-hi Tintín en més d'una ocasió, i per a fer-ho va haver de documentar-se acuradament per a fer les seves aventures més creïbles. Entre la documentació de l'autor hi ha nombroses fotografies, sobretot de premsa, on apareixen les fotografies del rei Ibn Seud d'Aràbia Saudita i del rei Faisal I d'Iraq, on es pot veure clarament on Hergé es va ficar per a crear al bondadós emir de Khemed. Respecte al seu fill, el temible Abdallah, està clarament inspirat en el jove Faisal II d'Iraq, encara que no sabem si realment era tan perillós com l'«estimat» amic del capità.
En Tintín coneix al petit Abdallah quan el seu pare li demana ajuda per salvar-lo de les mans del Doctor Müller que el fa servir d'ostatge per fugir. Després de la descripció donada pel seu pare, en Tintín espera trobar-se amb un bon jan, que només vol tornar cap a casa, però el que realment troba és un petit dimoni que prefereix turmentar als seus captors que no pas tornar a casa de la mà de Tintín.

Primera aparició: El país de l'or negre (1950)