Vol 714 a Sydney

En Tintín, el Capità Haddock i el Professor Tornassol estan realitzant un vol amb moltes escales amb destinació a Sydney, on han d'assistir a una Convenció d'Astrofísica per parlar del primer viatge a la Lluna. Però a l'escala de Djakarta els nostres amics coincideixen amb Szut, el pilot estonià que coneixen a Stoc de Coc, que ara és el pilot del multimilonari Lazlo Carreidas, un peculiar empresari que també es dirigeix a Sydney, i que els convida a viatjar amb ells.


Durant el trajecte alguns membres de la tripulació i el secretari de Carreidas es fan amb l'avió, i l'aterren a una petita illa del Pacífic, on un grup de delinqüents els esperen. Però no són uns malfactors com qualsevol altre, ja que els lideren en Rastapopoulos i l'Allan, amb la intenció d'apoderar-se de part de la fortuna d'en Carreidas. Mentre en Rastapopoulos interroga al multimilonari amb l'ajuda del Doctor Krospell, especialista en un sèrum de la veritat, el malvat rep una punxada que el deixa estabornit, mentre que en Tintín, el capità i els altres aconsegueixen fugir de la seva presó amb l'ajuda d'en Milú, i una estranya veu que guia a en Tintín per l'illa. Però qui li parla dintre el cap? Com ho aconsegueix fer? Tot plegat deu tractar-se de quelcom d'un altre planeta.
Vol 714 a Sydney és l'aventura amb més característiques pulp de tota la col·lecció, ja que a més de parlar d'alta tecnologia l'avió Carreidas 160 és tot un avenç científic, s'introdueix un tema força recurrent a molts còmics, els alienígenes. A més no s'introdueixen de qualsevol forma, sinó que Hergé aconsegueix fer-los aparèixer sense dibuixar-los, i tanca el cercle de forma magnífica amb l'amnèsia de tots els possibles testimonis, excepte en Milú.
En aquesta aventura, una de les darreres, es nota que Hergé comença a quedar-se curt d'idees, ja que tarda molt de temps en preparar els arguments i, malgrat que els resultats són excepcionals, és en aquestes darreres aventures que el traç i l'estil de la història pateixen més canvis, fent que siguin completament diferents de les anteriors de L'afer Tornassol, aventura frontissa entre les aventures «buscades» i les aventures «obligades».