Tintín i el llac dels taurons

Tintín, Milú i el Capità Haddock són convidats pel seu bon amic, el Professor Tornassol, a una tranquil·la casa prop d'un llac al llunyà país de Sildavia, on està realitzant uns experiments i té la por que li robin el seu gran invent, per això ha demanat ajuda als seus amics i dels dos detectius Dupond i Dupont. El misteriós invent és un copiador de coses, a partir d'una pasta i una màquina s'aconsegueix fer les còpies més exactes de qualsevol objecte. Malgrat la protecció dels seus amics, rere totes les parets hi ha espies, esperant al millor moment per robar l'invent i entregar-lo al seu malvat i enigmàtic patró.


Després de l'estrena, l'any 1972, del film Tintín i el llac dels taurons, per a què no sorgissin adaptacions en paper no oficials d'aquest llargmetratge, els Estudis Hergé junt amb l'editorial, Casterman, amb l'ajut d'alguns dibuixants que van participar en la realització del film, com el cas de Greg —pare d'Achiles Talon, es va portar a terme l'adaptació en paper de l'aventura animada.
Per portar a terme aquesta adaptació no es va recórrer a crear les vinyetes partint de zero, sinó que es van fer servir fotogrames de la pel·lícula i als que se'ls-hi va afegir globus de diàleg amb parts del guió del film, donant lloc a un peculiar però excel·lent resultat.


Tradicionalment, tractant-se d'una adaptació d'un film amb un guió original, s'ha considerat aquest àlbum com un hors-série en francès «fora de la serie», però avui día, quaranta anys després de la realització del film, a passat a formar part de la col·lecció de còmics oficials de Tintín, per això nosaltres l'incloem com a tal. Dins la col·lecció de Joventut, està situat entre el Vol 714 a Sidney i Tintín i els "Pícaros", ja que, cronològicament, aquesta adaptació es va realitzar entre la publicació d'aquestes altres dues aventures, però aquesta situació pot ser no del tot exacte. Les referencies que ens poden ajudar a situar-lo correctament són que, en Haddock, en Tornassol, la Castafiore i els Dupontd ja es coneixen entre ells, per tant és després de Les joies de la Castafiore, apareix en Rastapopoulos, per tant encara no ha desaparesgut misteriosament junt amb l'Allan en una nau alienígena. Tenint en compte això, la situació més correcte seria entre Les joies de la Castafiore i el Vol 714 a Sidney, però l'ordre tradicional marcat sobretot per les contra-cobertes dels àlbums, ens ha marcat sempre aquesta aventura com l'avant penúltima de Tintín, si comptem la no acabada de Tintín i l'Art-Alfa.