Tintín, Hergé i els cotxes

Hergé fou des de sempre un gran aficionat als cotxes i, amb l'èxit de Tintín, va poder fer una petita col·lecció dels que més li agradaven. Però ja des de jove va començar a dibuixar-los amb tot luxe de detalls, entre altres motius, perquè col·laborava sovint amb la revista que Ford publicava a Brussel·les. Aquesta passió per aquests vehicles de quatre rodes, es va traduir en una presencia constant dels cotxes en les aventures de Tintín, des del senzill 2CV dels Dupont i Dupond, al luxós Lincoln Zephyr del Capità Haddock, set desenes de models són identificables en la seva obra.
L'autor d'aquesta brillant obra, Charles Herni de Choiseul Praslin, analitza la presencia dels automòbils en l'obra d'Hergé, i com aquests i la seva importància en els arguments evoluciona a mesura que evolucionen les aventures de Tintín. El llibre acaba amb un capítol on se'ns explica com han creat la magnífica col·lecció de miniatures dels cotxes d'Hergé, escrit per Andy Jacobs, principal responsable de la creació d'aquesta col·lecció.
Encara que no tinguem cap cotxe, que no imaginem tenir-ne un dels d'en Tintín, o de la col·lecció de miniatures, Hergé ens va regalar una col·lecció completa de vehicles amgada a les vinyetes dels seus còmics. Tintín, Hergé i els cotxes, és un llibre essencial per a tots aquells que els hi agrada Tintín i el món de l'automoció.