Tintín al país de l'or negre

Una misteriosa epidèmia està assolint Europa, la gasolina esclata a l'interior dels motors dels cotxes, els avions i els vaixells, fet que comporta la paralització del país, així com la declaració de l'estat d'alerta, portant a molts a la incorporació a l'exèrcit, com el mateix Capità Haddock. Aquest misteri, que pot portar el Món a una nova guerra, du en Tintín i als Dupontd a embarcar-se al Speedol Star, un vaixell que sembla amagar part de l'entrellat. Però sense voler-ho en Tintín es veu involucrat en una guerra entre l'emir del Khemed, Ben Kalish Ezab, i el seu enemic, el xeic Bab-El-Ehr, pel domini del país, mentre que uns misteriosos terroristes sabotegen sense descans els oleoductes de petroli.


Sens dubte, Tintín al país de l'or negre és un dels còmics que més ha trigat a tenir un desenllaç. Es va començar a publicar a Le Petit Vingtième, el 25 de setembre de 1939, però el començament de la Segona Guerra Mundial i l'ocupació nazi de Bèlgica va provocar que es tanqués el diari i, per tant, aquesta aventura de Tintín quedés a mitges, concretament a la planxa 56, que correspont a la pàgina 26 de l'edició actual. Quan Hergé va tornar a la feina a Le Soir, no va continuar amb la present aventura, sinó que va iniciar El cranc de les pinces d'or, posposant Tintín al país de l'or negre. Vuit anys més tard, després de la publicació de El temple del Sol, Hergé va tornar a emprendre aquesta aventura, adaptant l'aventura al nou estil, així com a nous elements de la serie, com el Capità Haddock, que, discretament, queda ocult durant tota l'aventura, a causa de la crida a files.
Una de les innovacions més destacables d'aquest volum, és la creació del país fictici del Khemed, del seu principal líder l'emir Ben Kalish Ezab, el seu «agradable» fill Abdallah, i el seu principal opositor, el xeic Bab-El-Ehr.


Els detectius Dupont i Dupond són els amics més antics de Tintín, i han aparegut en un gran nombre de les seves aventures —inclús han aparegut a Astèrix a Bèlgica—, però sempre en un segon pla, ocupant vinyetes de marcat caràcter còmic. Però a Tintín al país de l'or negre, tenen més importància, i ocupen un gran nombre de caselles, convertint-se en els principals personatges, després del mateix Tintín. Si haguéssim de triar una de les aventures, com l'aventura dels Dupont, seria aquesta.