Stoc de coc

Després de veure una pel·lícula, de la que el Capità Haddock no està molt convençut, aquest i en Tintín es troben de sobte amb el General Alcàzar que, molt nerviós, quan s'acomiada perd la cartera. Quan li volen tornar a l'hotel que ell els hi ha dit, descobreixen que allà no s'allotja, i decideixen investigar on es troba. Al mateix temps, quan tornen al Castell del Molí, descobreixen que Abdallah, el «torronet de sucre» de l'emir Ben Kalish Ezab, i el seu seguici s'ha instal·lat al saló del castell. En Tintín avança amb la investigació quan es troba que Dawson un dels seus enemics a El Lotus Blau ha estat venent avions Mosquito de segona mà al General Alcàzar i al xeic Bab-El-Ehr, i aquest últim ha aconseguit derrocar a l'emir de Khemed, per això l'Abdallah ha estat enviat casa el capità.
Entre les bromes de l'Abdallah, cada cop més pesades, i les investigacions de Tintín, el capità no dubta en acompanyar al seu amic reporter ha investigar que succeix al Khemed, i veure si poden ajudar al seu vell amic, l'emir Ben Kalish Ezab, però es trobaran involucrats en un afer molt diferent, el tràfic d'esclaus, dirigit per un vell conegut dels nostres herois.
Stoc de coc és l'album on Hergé inclou el nombre més gran de personatges recurrents de la col·lecció, el General Alcàzar, Rastapopoulos, Abdallah, l'emir Ben Kalish Ezab, el xeic Bab-El-Ehr, el senyor Oliveira da Figueira, en Dawson, l'Allan i el Doctor Müller.
Si per una banda Hergé va recórrer a vells personatges per omplir les pàgines d'aquesta aventura, per l'altra no va deixar de crear-ne de nous, sent el cas del pilot d'avió d'origen estonià, Piotr Szut. Que si primer serà enemic, inclús intenta acabar amb en Tintín i el capità, després que el salvin passa a ser un amic i col·laborador.
Malauradament, igual que Tintín al Congoperò en menor mesura, aquest àlbum es caracteritza per rebre dures crítiques per com es tracta als futurs esclaus, obligant a refer els diàlegs i part del dibuix en la reedició de 1967.
Malgrat això, Stoc de coc ens brinda, un cop més, la possibilitat de gaudir d'unes aventures en uns escenaris cuidats fins l'extrem, sent el cas més clar el temple excavat a la roca on es refugia l'emir, molt similar, per no dir igual, que el temple de Petra.