Objectiu: la Lluna

En Tintín i el Capità tornen després de la seva aventura a Aràbia Tintín al país de l'or negre al Castell del Molí que, malgrat la fotografia feta pel professor, ja es troba en perfecte estat. Però quan en Néstor els rep els notifica que en Tornassol no hi és que marxà unes setmanes abans sense dir on anava, poc després reben un telegrama del professor convidant-los a viatjar a Klow, Sildàvia, per reunir-se amb ell, sense especificar res més. En Tintín, que sempre està a l'aguait, sospita que es tracta d'una emboscada, però tot i així marxen en cerca d'en Tornassol. Un cop arriben a l'aeroport de Klow un cotxe els espera per portar-los a Sbrödj, direcció contrària de Klow, però durant tot el viatge els segueix un altre cotxe i no paren de passar controls, fins que arriben a unes misterioses instal·lacions on en Frank Wolff els rep presentant-se com l'ajudant del professor, trobant a aquest fent experiments amb un casc de plexi-glaç. Un cop reunits i sense cap tipus de sospita, en Tornassol els hi explica el motiu pel qual es troben allà, seran membres de la primera expedició que trepitgi la Lluna.
Però la preparació per aquest viatge no serà senzilla, ja que hauran d'innovar en tots els camps, així com enviar un coet, però en miniatura, l'XFLR6, per a descobrir la cara oculta de la Lluna.
Paral·lelament a aquesta arribada, unes persones que pertanyen a una potència estrangera desconeguda sembla que tenen infiltrat a algun espia que els hi passa informació, i, després d'un parell d'ensurts, en Tintín no dubta en investigar qui hi ha al darrera.
Però en Tintín i el Capità no estaran sols per enfrontar-se als enemics del professor, la millor parella d'investigadors, els Dupont i Dupond, els hi donaran un cop de mà encara que hagin d'enfrontar-se a tot tipus d'enemics, des de ratolins a esquelets.
Aquest volum, així com el següent, Hem caminat damunt la Lluna, són tot un avenç, i no tan sols en el món del còmic sinó també en el de la ciència, ja que en Tintín i els seus companys s'avancen tres anys al llançament del satèl·lit Sputnik, i quinze al primer allunament el 1969. Tot plegat un nota de visió futurista digna del millor Jules Verne.
El mateix Tintín, així com altres personatges, no dubten en anomenar aquesta aventura, com la més gran de totes les viscudes, i així ho serà, ja que encara que no derrotin cap xarxa de traficants o una gran potencia militar, s'enfronten al seu major repte, un viatge a la Lluna.
Quatre homes, en Tintín, el Capità Haddock, el Professor Tornassol i e Frank Wolff, i un gos, en Milú, emprenen el més complicat viatge de tots els temps. Però tot sortirà segons el planejat? Estaran realment sols?