Llamp de rellamp! Tintín, Haddock i els vaixells

El 1999 es va presentar l'exposició Tintin, Haddock et les bateaux a Saint-Nazaire, i es va editar el llibre corresponent, però després l'èxit de l'exposició, aquesta va créixer i va ser reeditada a París, sota el nom Mille sabords! al Palais Chaillot, durant el 2001. Finalment, el 2003, el Museu Marítim de Barcelona i la Fondation Hergé van presentar Llamp de rellamp! Tintín i el mar de llegenda, editant el present llibre. Els aficionats de Tintín a Catalunya i Espanya, per una vegada, van estar de sort, ja que malgrat l'espera de quatre anys per veure l'exposició, van ser compensats per les dimensions de l'exposició i de l'obra que es va editar. L'exposició recollia un estudi entorn dels mars que ha visitat Tintín, a mesura que recorria l'univers creat per Hergé, però el llibre no només presenta aquesta exposició, sinó també el compendi de la resta d'exposicions en una obra mestre.


Tintín, Haddock i els vaixells ens mostra tot tipus d'informació, ens parla dels mars —inclús de l'espai o el desert— per on passa Tintín, els vaixells que formen part important de les aventures —des de l'Unicorn al Pachacamac o el Karaboudjan—, els mariners que hi apareixen —sobretot el Capità Haddock i els seus avantpassats—, inclús ens parla dels ports reals i ficticis.
Per a tots aquells aficionats al mar i a les aventures de Tintín, Llamp de rellamp! és una peça imprescindible per a la seva col·lecció, encara que sigui només pels plànols de l'Unicorn a les guardes del llibre.