L'il·lustre Haddock. Recull dels renecs del capità

Bandits! Renegats! Traïdors! Salpassers! Taüls! Barba-mecs! Sacs de pus! I el més conegut de tots, Llamp de llamp! Són només uns quants dels renecs del Capità Haddock. A més de per la seva afició al whisky Loch Domond, el capità també és conegut per la seva manera tan peculiar d'escridassar a tot aquell que gosa creuar-se-li.
El capità té aquesta forma, ja gairebé considerada ciència, d'insultar, que agrada a tots aquells que la llegeixen i no ofèn a ningú, i aquest llibre és una bona manera d'emular a aquest vell llop de mar.
El tintinòleg Albert Algoud, fruit de llargues recerques ha aconseguit crear un lèxic informatiu sobre la significació i l'ús dels termes haddockians i un instrument cultural que ajudi els consultants. Les paraules hi són aclarides amb explicacions històriques i etimològiques, que evoquen així les eventuals modificacions, extensions i restriccions de significat, a més d'incloure nombroses vinyetes a tall d'exemple. L'autor, responsable d'altres obres que giren entorn d'en Tintín i als seus amics, ens brinda una petita gran obra que és una peça clau de qualsevol col·lecció de Tintín.