Les 7 boles de cristall

L'expedició Sanders-Hardmuth ha tornat a Europa després d'un llarg viatge pel Perú, una de les troballes més importants fetes pels set investigadors és la mòmia de Rascar Capac, un rei Inca. Però una terrible desgràcia caurà sobre ells, poc després d'arribar els expedicionaris aniran caient un rere l'altre en un son profund, del que els metges no troben remei. Mentre el Capità Haddock està obsessionat en un número de prestidigitador que ha vist en Music-Hall, on l'aigua es transforma en vi, en Tintín intentarà seguir les pistes dels estranys successos que giren entorn de l'expedició, fins que el professor Tornassol els revela que és un vell amic del professor Bergamota, el darrer expedicionari que es manté despert.


Quan arriben a casa del professor Hipólit Bergamota, els rep tot un cordó policial i de seguretat que, a priori, sembla infranquejable. El professor Bergamota els mostra la mòmia i els explica la terrible maledicció que hi ha via escrita a les parets de la tomba, traduïda per un dels expedicionaris pocs instants abans de caure rodó, quan de cop i volta un llampec entra per la xemeneia i va a parar a la mòmia fent-la desaparèixer. En Bergamota, profundament preocupat, ja que la profecia s'està acomplint paraula per paraula, convida als seus amics a passar la nit a casa seva. Però, durant la nit, en Tintín, el capità i el professor somien el mateix, i quan s'adonen del que està passant, el professor Bergamota també ha caigut en la misteriosa letargia. L'única pista que tenen per saber qui s'amaga darrere aquestes accions són uns fragments de cristall de forma esfèrica, i que els homes adormits pateixen greument cada dia a la mateixa hora. Malauradament, mentre investiguen l'afer, en Tornassol desapareix, i tot dóna a entendre que els dos misteris estan relacionats.
La primera part de l'aventura ens està presentada d'una forma immillorable, un misteri, una desaparició, i personatges que reapareixen —com el cas del General Alcàzar convertir en Ramon Zarate, llençador de punyals—, tot per a crear el suspens necessari per sorprendre en un excel·lent desenllaç que concluorà en la segona part, El Temple del Sol.
Com a curiositat cal saber que la mòmia identificada com Rascar Capac, està clarament inspirada en mòmia a d'origen paraka del Museu d'Art i Història de Brussel·les, que Hergé va reproduir fidelment. Les 7 boles de cristall és una de les millors primeres parts de les aventures de Tintín, ja que no ens desvela res, sinó que va presentant tots elements, molts d'ells per despistar, que no seran resolts fins a la segona part.