El tresor de Rackham el Roig

Després de tot el succeït a El secret de l'Unicorn, en Tintín i el Capità Haddock estan a punt de començar el viatge per mar que els durà a les coordenades dels pergamins del cavaller Francesc de Haddock, però la informació es filtra a la premsa i, poc després, apareixeran, a casa seva, nombroses persones afirmant que són descendents de Rackham el Roig, demanant una part del tresor. En mig de totes aquestes persones també hi ha un petit home, dins un abric verd i una camisa amb un coll que li va gran, es presenta com a Silvestre Tornassol i s'ofereix a col·laborar en l'expedició amb el seu submarí de butxaca, però el capità no vol saber res d'ell, sobretot després d'haver-li destrossat la roba. Amb tot l'equip preparat, l'expedició a bord del Sirius —el vaixell capitanejat per l'amic de Haddock a L'estel misteriós— comença, comptant també amb la protecció dels detectius Dupont i Dupond, i un polissó, en Tornassol s'ha ficat junt amb el seu invent a dins el vaixell. Un cop descobert, s'afegeix als altres participants en la recerca del tresor, primer troben amb l'illa on el cavaller de Haddock va sobreviure al naufragi, on troben restes de la seva presencia, com una estàtua feta pels indígenes, el bot que va fer servir per arribar a la costa, i una creu amb les marques que indiquen els dies que hi va passar. Però, trobaran l'Unicorn? I encara més important, trobaran el tresor que amaga?


Si El cranc de les pinces d'or és un volum molt important per l'aparició del company de Tintín, el Capità Haddock, El tresor de Rackham el Roig és sens dubte el segon més important, ja que és on apareix per primer cop el Professor Tornassol, convertint-se en un personatge clau de les aventures del reporter, sent, en nombroses ocasions, l'excusa per començar-les. Des de que en Els cigars del faraó apareixen els Dupontd, Hergé va començar a incloure tot tipus de personatges, conservant els millors, i primer en Haddock i després en Tornassol, per fi, després d'onze volums els personatges principals de les aventures estaven perfectament definits.


Una de les meravelles d'aquesta aventura són els escenaris exòtics i subaquàtics, fent que un senzilla aventura —ja que aquesta és una de les poques que Tintín no lluita contra uns enemics, sent l'altra és Tintín al Tibet— es converteixi en una de les més espectaculars.