El Temple del Sol

Després de seguir les pistes del desaparegut Professor Tornassol, en Tintín i el Capità Haddock viatgen al Perú darrera el rastre del mercant Pachacamac, on creuen que s'ha embarcat, volen o no, el seu amic. Però un cop arriben al Callao, descobreixen que salvar-lo serà difícil, ja que sembla que els nadius no volen posar les coses fàcils. Primer una quarantena a bord del mercant, després una serie d'atacs al tren que els porta a Jauga, i cap manera de trobar un guia que els porti al misteriós Temple del Sol. Finalment coneixen en Zorrino, un jove venedor de taronges que els ajudarà a creuar les muntanyes plenes de perills naturals i personals. Encara que van darrera d'en Tornassol, tot està lligat, i el misteri de les 7 boles de cristall sembla seguir el mateix camí, la perduda civilització Inca.
Malgrat que en Tintín sí que té uns enemics, en aquest cas els Inques que han segrestat a en Tornassol, aquest és una d'aquelles aventures on el viatge predomina per sobre l'aventura, i ens mostra un país, i uns paisatges acuradament documentats, fent que aquest còmic es converteixi en un llibre de viatges protagonitzat per en Tintín i el Capità.


Com ja hem dit, en aquest àlbum en Tintín s'enfronta més aviat a perills naturals, com les allaus de neu o a diversos animals salvatges, des d'un còndor a un cocodril, o un ós rentador, encara que aquest últim és problema del capità.


Argumentalment potser és un dels més senzills, ja que en Tintín tan sols ha d'anar lligant els caps que ha deixat a l'aventura anterior, i com succeeix en les altres aventures dobles, el primer volum té un important pes argumental, mentre que en el segon té més prioritat l'espectacularitat dels escenaris.