Tintín i el llac dels taurons

Tintín, Milú i el Capità Haddock són convidats pel seu bon amic, el Professor Tornassol, a una tranquil·la casa prop d'un llac al llunyà país de Sildavia, on està realitzant uns experiments i té la por que li robin el seu gran invent, per això ha demanat ajuda als seus amics i als detectius Dupond i Dupont. El misteriós invent és un copiador de coses, a partir d'una pasta i una màquina s'aconsegueix fer les còpies més exactes de qualsevol objecte. Malgrat la protecció dels seus amics, rere totes les parets hi ha espies esperant al millor moment per robar l'invent i entregar-lo al seu malvat i enigmàtic patró.
Aquest és l'únic llargmetratge d'animació d'en Tintín que no es va inspirar en cap còmic per crear la història, sinó que l'argument es va escriure expressament per portar al jove periodista —professió que sembla tenir apartada— a la pantalla gran, i és l'últim llargmetratge d'animació tradicional de les històries d'Hergé.
Tintín i el llac dels taurons és una excel·lent pel·lícula juvenil amb tots els elements essencials del còmic —a excepció dels pantalons de golfista de Tintín— que funciona a la perfecció, exceptuant alguns defectes deguts, sobretot, al salt temporal dels anys setanta en avui. Un exemple d'aquest canvi d'estil són els moments musicals que queden una mica fora de lloc.


Malgrat que cronològicament aquesta aventura, així com el seu homònim en paper, transcorre abans de Tintín i els "Pícaros", no podem passar per alt la sensació de comiat que ens ofereix, ja que reuneix tots els personatges principals, així com els més populars secundaris, per a què s'acomiadin del seu estimat públic.
Estem davant d'un bon film d'animació que, malgrat els anys, aconsegueix mantenir en suspens als espectadors grans i petits, a no ser que siguin grans seguidores del reporter belga, perquè si és així segur que sabran qui és el misteriós malvat que hi ha darrere. El que és segur és que ens divertirà a tots.

T.O.: Tintin et le lac aux requinsDir.: Raymond Leblanc. Guió: Hergé, Michel Régnier, Jos Marissen, Eddie Lateste, Rainer Gocksch, Jean-Michel Charlier. Prod.: Eddie Lateste. Int.: Jacques Careuil, Claude Bertrand, Micheline Dax, Serge Nadaud, Guy Piérauld, Paul Rieger, Henri Virlojeux. Any: 1972.