Les aventures de Tintín

Després d'anys sense veure una pel·lícula d'en Tintín, l'any 1991 les productores d'animació Ellipse i Nelvana van unir forces per crear una obra de dimensions èpiques de les aventures d'Hergé. La producció va girar entorn de totes les aventures en paper, exceptuant Tintín al Congo, realitzant films d'entre trenta i quaranta minuts, el més exacte possibles a les obres originals.
Hem de tenir en compte que aquesta no és la primera serie d'animació entorn del personatge, ja que entre 1959 i 1964 es van realitzar diversos episodis de les aventures del reporter belga, però malgrat la seva qualitat, han caigut en l'oblit, sobretot davant la qualitat de la serie que tenim entre mans.
Una de les nombroses curiositats que amaga aquesta serie animada és la presència d'Hergé en tots i cadascun dels capítols, formant part dels extres que es passegen per darrere, un petit tribut, com els que feia ell, a un gran mestre del còmic. Una de les peculiaritats de la serie és l'ordre de les aventures, que no respecta l'original, sent la primera de les aventures El cranc de les pinces d'or. L'elecció d'aquest episodi no es va fer a l'atzar, ja que molts dels seguidors, sinó tots, afirmen que aquesta és l'aventura més important de totes, ja que és on Tintín coneix al Capità Haddock, donant una nova dimensió a les aventures, fins aquell moment una mica avorrides per la monotonia d'haver un sol personatge implicat tan sols acompanyat per un petit gosset.


Per veure l'abast de la influència de l'obra d'Hergé tan sols ens hem de fixar en la nacionalitat de les productores, ja que encara que Bèlgica és el país d'origen d'en Tintín, les persones encarregades de portar a terme, de forma excel·lent, una serie d'aquestes magnituds són de Canadà i França, demostrant, un cop més la importància de Tintín arreu del món.
Potser una de les formes més conegudes de reconèixer aquesta serie d'animació és per la seva presentació i la magnífica música que va esdevenir en la banda sonora de Tintín i els seus amics, dins i fora dels fotogrames.

T.O.: Les aventures de TintinDir.: Stéphane Bernasconi. Guió: Hergé, Robert Réa, Christophe Poujol, Eric Rondeaux, Alex Boon, J.D. Smith, Martin Brossollet, Amélie Aubert, Dennise Fordham, Peter Meech, Aaron Barzman, Bruce Robb. Prod.: Robert Réa. Int.: Thierry Wermuth, Christian Pellissier, Henri Labussière, Yves Barsacq, Jean-Pierre Moulin. Any: 1991-1992.