Le crabe aux pinces d'or

El 1947 el productor de cinema belga, Wilfried Bouchery, va invertir en la creació de la primera pel·lícula protagonitzada per Tintín. Sota la direcció de Claude Misonne, es va realitzar a la ciutat flamenca d'Antwerp, una pel·lícula amb el sistema stop-motion de gairebé una hora. Encara que és el més rudimentari de tots els films que s'han fet entorn del reporter belga, és la més exacta respecte a l'obra original d'Hergé, El cranc de les pinces d'or. Un misteri entorn d'unes llaunes de cranc en conserva porta a Tintín a embarcar-se de polissó a bord del vaixell mercant Karaboudjan, on coneix al Capità Haddock, un alcohòlic mariner que ha sigut deposat per la seva tripulació liderada per l'Allan, per acabar, tots dos, darrere la pista d'uns traficants d'opi al Marroc.
Aquesta pel·lícula es va estrenar l'11 de gener de 1947 en un passi privat amb alguns convidats, i al gran públic el 21 de desembre del mateix. Però poc després, el productor, Bouchery, va fer fallida i el film junt amb totes les seves propietats van ser embargades, només conservant-se un original a la Cinémathèque Royale de Bèlgica. Tan sols va ser possible tornar a gaudir d'aquest tresor per a qualsevol tintinòleg a partir del 2008 quan esva editar en DVD.


Sense dubte aquesta és una de les peces més destacables per a tot seguidor de les aventures del jove reporter belga, tant pel seu valor artístic i innovador, per ser un avenç tècnic en el cinema d'animació, com per ser el film que més fidelment retrata l'obra d'Hergé. Sens dubte una obra mestre.

T.O.: Le crabe aux pinces d'orDir.: Claude Misonne. Guió: Hergé. Prod.: Wilfried Bouchery. Int.: A. Charles, R. Chrus, R. Darvère, E. David, S. Denolly. Any: 1947.