Edgar P. Jacobs

Edgar Pierre Jacobs va néixer a Brusel·les el 30 de març de 1904, i des de mitjans dels anys quaranta va ser un estret col·laborador d'Hergé, però abans d'això va treballar en tot tipus d'oficis. Interessat des de molt jove en el dibuix i la música, va començar una breu i modesta carrera com a cantant d'òpera, actuant a teatres de París i Lille. Hergé, que detestava l'òpera, habitualment en feia broma d'aquest fet de la vida de Jacobs, fent-se evident en la seva obra, exemples d'això són el personatge de Bianca Castafiore, o la menció d'un cantant, de nom E. P. Jacobini, a L'afer Tornassol, personatge que es fa realitat en la portada de Els cigars del farao, on apareix una versió de Jacobs momificat.
Malgrat tot, va ser la seva vessant com a dibuixant la que va explotar, convertint-se en un referent del còmic franco-belga. El 1941, després de diversos anys com a il·lustrador, va entrar a treballar a la revista Bravo!, sent una de les seves primeres feines continuar les històries de Flash Gordon d'Alex Raymond que, degut a la guerra, van deixar-se d'enviar a França, però va durar poques setmanes ja que la censura alemanya no va dubtar en prohibir les historietes de l'heroi. Poc després, Jacobs va crear Le Rayon U, una obra de característiques molt similars a las de Raymond.


Però serà a partir de conèixer a Hergé quan la seva feina com a dibuixant s'intensifica com a estret col·laborador del pare de Tintín. A més de realitzar molts decorats d'àlbums com El tresor de Rackham el RoigLes 7 boles de cristall o El Temple del sol, va ser un dels principals responsables de la correcció i de la revisió de les primeres aventures de Tintín, donant-li un nou format i color.


Després de diversos anys molt intensos treballant al costat d'Hergé, Jacobs va crear la primera entrega de la que seria la seva obra mestre, Blake i MortimerLe Secret de l'Espadon. Aquests nous personatges, fets a mida per a Jacobs, van fer que el seu pare es dediqués íntegrament a ells, separant-se de la fructífera relació amb Hergé. Prop de trenta anys van estar junts Jacobs i les seves creacions, fins que va publicar la primera entrega de Les trois Formules du Professeur Sato: Mortimer à Tokyo, sent aquesta l'última obra del brillant dibuixant belga. La segona entrega d'aquestes aventures de Blake i Mortimer va ser realitzat pel seu vell amic i col·laborar, Bob De Moor, i els personatges que Jacobs va crear encara perduren, després de la seva mort el 1987, vivint aventures de la mà d'altres dibuixants com Jean Van Hamme, Yves Sente o André Juillard.